Konditors veic pilna tehnoloģiskā cikla darbu izpildi ēdināšanas uzņēmumā un organizē savu darbu - sagatavo atbilstošās izejvielas, gatavo un noformē dažādas sarežģītības konditorejas izstrādājumus un desertus, ievērojot receptūru un tehnoloģiskās kartes prasības.

Konditors ēdināšanas uzņēmumā:
  • ražo maizi, kūkas, cepumus un citus miltu izstrādājumus;
  • roku darbā temperē šokolādi un ražo citus saldumus;
  • cep un dekorē,  piemēram, ar glazūru, želejas rotājumiem, dažādus saldos un sāļos konditorejas izstrādājumus;
  • noformējot  konditorejas izstrādājumus, izmanto plaucēto mīklu un olbaltummasu, veido plastiskās masas un šokolādes rotājumus; izmanto sausos apdares materiālus – drumslas, riekstus, pūdercukuru;
  • gatavo rauga un bezrauga mīklas izstrādājumus;
  • nosaka organoleptiski (red.- pārtikas produktu sajušana ar garšu, smaržu, redzi) pārtikas izejvielu un pusfabrikātu kvalitāti;
  • sagatavo, nomēra un nosver izejvielas;
  • iepazīstas ar gatavojamo izstrādājumu sarakstu un aprēķina nepieciešamo mīklas, krēma un pildījuma daudzumu;
  • dažreiz sastāda receptūras (tehnoloģiskās kartes); 
  • dažreiz veic ražošanas dokumentācijas uzskaiti, izstrādājumu kalkulāciju; 
  • dažreiz noformē izejvielu pieņemšanas un gatavās produkcijas realizācijas dokumentus; 
  • veic izstrādājumu virsmas apstrādi pirms un pēc cepšanas ar dezinfekcijas līdzekļiem;
  • ievēro iekārtu elektrodrošības, sanitāros un higiēnas noteikumus.
Darba aprīkojums:

lieto dažādas krāsnis, plīti, ledusskapi, saldētavu, sulu spiedes, putotājus, maisītājus, smalcinātājus, un ļoti daudzveidīgu sīko kulinārijas inventāru; valkā speciālu darba apģērbu, ērtus, slēgtus apavus ar zemu papēdi un neslīdošu zoli, galvassegu.

Darba apstākļi:

darbs pamatā norit, stāvot kājās; strādā astoņu stundu darba dienu, var būt darbs maiņās, arī naktīs un brīvdienās; telpās, kur cep konditorejas izstrādājumus, ir karsts, savukārt telpā, kur gatavo izstrādājumus ar krēmu (kūkas, tortes), ir vēss; darba telpas ir piesātinātas ar dažādu garšvielu un gatavo konditorejas izstrādājumu smaržām; darba laikā ir jāpārvieto smagumi; bieži jāstrādā statiskā pozā (piemēram, dekorējot tortes un cepumus); ātrs darba temps; var būt vienveidīgs darbs; jāievēro sanitārās normas.

Darba iespējas:

var strādāt maiznīcās, lielveikalos, ēdināšanas uzņēmumos, restorānos, viesnīcās, lauku tūrisma uzņēmumos, vai arī kā pašnodarbinātā persona, slēdzot līgumus ar kādu no minētajiem uzņēmumiem vai pildot individuālus pasūtījumus.