Par pavāru var mācīties arodizglītības programmās pēc 9. vai 12. klases. Profesiju iespējams apgūt arī kvalifikācijas kursos vai ārpus formālās izglītības apgūtās profesionālās kompetences novērtēšanas ceļā (par novērtēšanu lasīt šeit).

Profesionālā izglītība pēc 9. klases

Arodizglītība, 3 gadi, 2. profesionālās kvalifikācijas līmenis:
Profesionālā vidējā izglītība, 4 gadi, 3. profesionālās kvalifikācijas līmenis:

Profesionālā izglītība pēc 12. klases

Arodizglītība pēc vidējās izglītības vai arodizglītība pēc pamatizglītības un 17 gadu vecuma, 1 gads, 2. profesionālās kvalifikācijas līmenis:
Profesionālā vidējā izglītība pēc vidusskolas, 1,5 gadi, 3. profesionālās kvalifikācijas līmenis:

Kvalifikācijas ieguves kursi

Profesionālās tālākizglītības kursi, 640 h, 2. profesionālās kvalifikācijas līmenis:
Profesionālās tālākizglītības kursi, 960 h, 3. profesionālās kvalifikācijas līmenis (vajadzīga vidusskolas izglītība):

Profesionālās pilnveides kursi

Radniecīgās pārtikas, viesnīcu un restorāna pakalpojumu jomas kvalifikācijas

Bārmenis, Ēdināšanas servisa organizators, Konditors, Konditora palīgs, Pārtikas produktu ražošanas tehniķis, Pārtikas produktu pārstrādes speciālists, Pavārs, Pavāra palīgs, Restorānu un viesnīcu vadītājs, Maiznieks, Gaļas produktu izgatavotājs u.c.

Atjaunots 2017. gada 3. martā
Publicēts 2012. gada 14. novembrī